BIO pochoutky

Špaldovo ovesná bábovka s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

 30 ŠPALDOVO OVESNÁ BÁBOVKA S PEKANOVÝMI OŘECHY 1 1024x682

Originální receptura na Špaldovo ovesnou bábovku jsem připravila na zakázku pro firmu PRO.BIO, když v březnu 2013 uvedla na trh novinku BIO ovesnou mouku.

  • 6 vajec
  • 180 g třtinového cukru BIOHARMONIE
  • 150 g ovesné mouky BIOHARMONIE
  • 250 g špaldové mouky hladké BIOHARMONIE
  • 80 g špaldové mouky hrubé BIOHARMONIE
  • 200 g másla
  • vanilka
  • pomerančová kůra
  • 160 g pekanových ořechů ( můžete nahradit ořechy vlašskými)
  • 1 lžička vinného kamene
  • 350 ml obilného nápoje Isola Bio
  • máslo a kokos na vymazání formy

Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem a máslem do pěny, přisypeme smíchané mouky s polovinou pomletých ořechů a vinným kamenem. Přiléváme nápoj, vsypeme zbývající ořechy a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy a pečeme asi 45 minut při 160 °C. Prochladlou bábovku pokapeme javorovým sirupem.

Suroviny na přípravu bábovky můžete zakoupit zde: www.gently.cz/eshop/recepty/spaldovo-ovesna-babovka-s-pekanovymi-orechy