BIO pochoutky

41 D ovesné sušenky s oříšky a javorovým sirupem 1024x984

Sušenky špaldovo ovesné s oříšky, mákem a javorovým sirupem

Originální receptura na Špaldovo ovesné sušenky jsem připravila na zakázku pro firmu PRO.BIO, když v březnu 2013 uvedla na trh novinku BIO ovesnou krupici.

  • 150 g ovesné krupice BIOHARMONIE
  • 150 g špaldové celozrnné mouky hladké BIOHARMONIE
  • 70 g třtinového cukru BIOHARMONIE
  • 200 g lískových oříšků
  • 150 g másla
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce chia semínek
  • 100 ml vody
  • 2 lžičky vinného kamene
  • vanilka
  • pomerančová kůra
  • 30 g mletého máku
  • 1 vejce

Ve studené vodě rozmícháme chia semínka a necháme je pár minut nabobtnat. Rozpustíme máslo a promícháme jej s javorovým sirupem. Do mísy nasypeme ovesnou krupici, špaldovou mouku, vinný kámen, mák, cukr, lískové oříšky (část posekaných jemněji a část nahrubo),  přidáme chia gel, vejce a vlijeme máslo s javorovým sirupem. Promícháme vařečkou.  Lžicí klademe na plech s pečícím papírem kopečky.  Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 150°C asi 20 minut.