Workshopy a ochutnávky

Prague Food Festival X.

Víkend v Praze s přáteli z www.dobreghi.cz na X. ročníku Prague Food Festival - radost z vaření na ghí, ochutnávky, pěkná setkání.

Gurmán Pavel Maurer přišel k našemu stánku Dobré Ghí a pochválil chuť mých lívanců připravovaných na ghí (můžete zakoupit zde)

 

Přátelé, tady jsou slíbené recepty:

Festivalové lívance s jablky

  • 2 šťavnatá jablíčka
  • 2 vejce
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 40 g mandlové mouky
  • 40 g ovesných vloček
  • špaldová mouka celozrnná jemně mletá podle potřeby
  • ghí
  • bourbon vanilka
  • mák, skořice, panela

Jablka nastrouháme na hrubo, přidáme ostatní ingredience a zlehka zamícháme.
Rozehřejeme na pánvi ghí a smažíme lívance.

Hotové lívance posypeme: směsí mletého máku a panely nebo skořice a panely.

 

Festivalové lívance s cuketou

  • 2 cukety
  • 2 vejce
  • parmezán / tebi
  • koření Energie
  • špaldová mouka celozrnná jemně mletá
  • ghí
  • mořská řasa Dulse

Vybereme si menší cukety bez jadýrek nebo tuto část odstraníme a na hrubo nastrouháme.
Přidáme všechny ingredience a lehce promícháme.
Původně jsem do těsta přidala nastrouhaný parmezán, když došel a zájemců o ochutnávání bylo mnoho, další těsto jsem připravila s lahůdkovým droždím a i tato kombinace byla výborná. Je to na Vás :-)
​Rozehřejeme na pánvi ghí a smažíme lívance.​
Hotové lívance sypeme mořskou řasou Dulse.

​Vařím na ghí, jde to skvěle, chutná výborně, voní excelentně, doporučuji (můžete zakoupit zde)

 

V prodejně Bio i nebio pro zdraví v Třinci.

Přednášky a ochutnávky pro výživové poradce.