BIODOŽÍNKY v Nenačovicích – křest knížky Moje BIO pochoutky
8.9.2013

Muffiny se švestkovým sirupem

3 vejce
sůl
6 lžic švestkového sirupu
80 g pekanových ořechů
120 g celozrnné špaldové mouky hladké
1 lžička vinného kamene
6 lžic sezamového oleje
50 g guinoy/ uvařit
50 g sušených švestek
Vanilka
Citrónová kůra

Vyšleháme vejce se sirupem a špetkou soli do pěny. Odebereme 12 pekanových ořechů a zbytek posekáme, uvaříme quinou, nakrájíme sušené švestky. Mouku promícháme s vinným kamene, vanilkou a citrónovou kůrou. Všechny ingredience spolu s olejem zlehka vmícháme do vaječné pěny, rozdělíme do košíčků, na každý vložíme celý pekanový ořech a pečeme ve vyhřáté troubě na  170° C asi 20 minut.