Švestkový perník s pekanovými ořechy

Perník se švestkami a pekanovými ořechy

  • Čokoláda na vaření Vivany, máslo, lžíce medu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 150 g celozrnné špaldové mouky hrubé
  • 4 dl ovesného nápoje
  • 3 lžíce švestkových povidel
  • Koření do perníku – Sonnentor / skořice, kardamon,…. květinové koření
  • 3 lžíce nepraženého kakaa
  • pekanové ořechy
  • 100 g sušené švestky
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 3 vejce
  • bourbon vanilka
  • citrónová kůry bio sušená
  • Vinný kámen
  • Kokos na vysypání plechu

Sušené švestky nakrájíme na drobné kousky. Pekanové ořechy nasekáme nahrubo. Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. V rozpuštěném másle rozmícháme cukr, med, kakao s povidly, přilijeme nápoj, olej, vejce, pak prosejeme mouku s vinným kamenem, přidáme koření, švestky a ořechy. Těsto vlijeme na připravený plech, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Necháme vychladnout. Můžeme polít čokoládovou polevou a sypat sekanými pekanovými ořechy.